Referentie:


Nieuwe deurdemper

GEZE ActiveStop

in de fysiotherapiepraktijk


"Aha-effect"

Voor laden, schuifdeuren en nu ook voor binnendeuren: Dempers maken het leven op vele plekken in het dagelijks leven eenvoudiger en geven altijd een gevoel van comfort en hoogwaardigheid. Vaak verwonderen de patiënten zich over het feit dat de deuren naar de behandelingskamers haast geluidloos en zonder ze in het slot te hoeven drukken sluiten „De patiënten zijn altijd weer verrast wanneer ze voor de eerste keer geconfronteerd worden met GEZE ActiveStop“, vertelt Jule Kain, de bedrijfsleidster van de fysiotherapiepraktijk.

Begin april 2016 heeft ze in Sindelfingen een nieuwe vestiging van haar praktijk geopend, die onder andere gespecialiseerd is op het gebied van bekkenbodem- en sportfysiotherapie. Voor de deuren van de vier behandelkamers heeft Jule Kain op aanraden van de binnenhuisarchitect gekozen voor de nieuwe deurdempers GEZE ActiveStop.


Barrièrevrij, hygiënisch en esthetisch

Zoals in iedere praktijk speelt hygiëne ook in BEHANDELBAR 3.0 een belangrijke rol. "Wij werken soms ook met massage-olie en in het verleden kwam het wel eens voor dat we dan met de ellebogen de deurklink naar beneden moesten drukken", vertelt Jule Kain.

Dit is niet meer het geval met de slechts 28 milimeter brede deurdemper GEZE ActiveStop, die haast onzichtbaar en met eenvoudig freeswerk snel en eenvoudig in de deur geïntegreerd kan worden. Of men de deur nu een kleine of stevige duw geeft, het systeem opent de deur zelfstandig en veilig tot de stoppositie, die naar wens ingesteld kan worden van 60 tot 140 graden.

"Dat is natuurlijk een groot voordeel als men even geen hand vrij heeft," zegt Jule Kain.


Zekere bescherming tegen klappende deuren en beschadigingen

 

Tegelijkertijd kan de open gegooide deur geen lelijke sporen of beschadigingen achterlaten op wanden of meubels, want de deurdemper remt de deur op tijd af en houd deze in de gewenste positie veilig open. Aparte deurstoppers zijn niet meer nodig. Een aspect waar Jule Kain bijzonder blij mee is: "We zien graag af van die lelijke deurstoppers", zegt de bedrijfsleidster lachend. "En van hard klappende deuren als het bijvoorbeeld tocht, ook!"

Ook daarvoor zorgt GEZE ActiveStop: Dankzij de actieve demping sluit de deur zich vanaf circa 25 graden langzaam en zacht en wordt niet alleen het luid dicht klappen maar ook vervelende beschadiging aan de deur of letsel voorkomen. Tegelijkertijd houdt de nieuwe oplossing van GEZE de deur goed dicht, zodat het niet nodig is deze in het slot te laten vallen. Een aspect dat volgens Jule Kain bij de patiënten altijd weer voor het aha-effect zorgt. Tussen 25 en 60 graden hebben deuren "vrije loop". De deurdemping begint veilig en zeker vanaf 25 of 60 graden.

Jule Kain en haar team zijn al zo gewend aan de voordelen van GEZE ActiveStop dat het niet meer uit hun werkomgeving weg te denken is. "Het liefst had ik het product direct in elke deur in mijn omgeving!" aldus de fysiotherapeute.


 

Deurcomfort - tweevoudig onderscheiden:
GEZE ActiveStop

 


 
top